Καλέστε μας στο

2310 232 041

Επισκεφθείτε μας

Αδριανουπόλεως 34, Καλαμαριά

Στείλτε μας μήνυμα

info@activephysio.gr

Isokinetic Conference, Μιλάνο

Ο Αλέξανδρος Καραγιαννίδης συμμετείχε στις 22-23 Μαρτίου, στο Isokinetic Conference που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, με θέμα “Football Medicine Strategies for Joint and Ligament Injuries” και το “2nd Science of Football Summit”, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου μετά το τέλος του συνεδρίου.

24martiou1
24martiou2
Τα highlights του συνεδρίου ήταν:

 1. Η συμμετοχή της επιστημονικής, ορθοπεδικής ομάδας The-MIS (http://www.the-mis.gr/site/) με 2 ελεύθερες ανακοινώσεις
  • “Delayed cartilage defect 7 years after contusion of the lateral femoral condyle”, Papasoulis E, Papakostas E, Sideridis A, Terzidis I (Thessaloniki, Greece)
  • “Return to soccer following ACL reconstruction”, Papakostas E, Papasoulis E, Epaminontidis K, Terzidis I, Sideridis A, (Thessaloniki Greece and Doha, Qatar)
 2. 24martiou3

 3. Η παρουσίαση του Dr. Κυριάκου Τσαπραλή (αθλητιάτρου στο Isokinetic Network, Bologna, http://www.isokinetic.com/en/sports-rehab/bologna/) με θέμα
  • “Criterion based rehab: the “traffic light” concept” – το “traffic light concept” αποτελεί ένα τρόπο εξέλιξης των προγραμμάτων αποκατάστασης μετά από συνδεσμοπλαστική του Προσθίου Χιαστού Συνδέσμου, που βασίζεται όχι σε χρονικά, αλλά σε λειτουργικά κριτήρια.
 4. τα προγράμματα πρόληψης των τραυματισμών στο ποδόσφαιρο με έμφαση στο FIFA 11+ και το PEP
  • Το FIFA 11+ είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προθέρμανσης, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους τραυματισμούς σε ποσοστό 30-50%. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://f-marc.com/11plus/home/

   24martiou4

  • Το PEP (Prevent injury and Enhance Performance) είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης για τους συνδεσμικούς τραυματισμούς του γόνατος. Περιλαμβάνει ασκήσεις προθέρμανσης, διατατικές, ενδυνάμωσης, πλειομετρικές καθώς και συγκεκριμένες ασκήσεις ευκινησίας για κάθε άθλημα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://smsmf.org/smsf-programs/pep-program
 5. Τα νευρομυϊκά προγράμματα αποκατάστασης με έμφαση στη βελτίωση του κινητικού ελέγχου, της ιδιοδεκτικότητας και των πλειομετρικών ασκήσεων (plyometrics)
  24martiou5
 6. H σημασία των ασκήσεων ενεργοποίησης των απαγωγών και των έξω στροφέων του ισχίου για την αποφυγή της δυναμικής βλαισότητας στο γόνατο. Ο Dr. Christopher Powers (http://pt.usc.edu/powers/) παρουσίασε τα αποτελέσματά των ερευνών της ομάδας του στο University of Southern California.
  24martiou6
 7. Το 2ωρο εργαστήριο της ομάδας αποκατάστασης του FC BARCELONA με θέμα “NEUROMUSCULAR CONTROL AND PREVENTION OF ACL INJURIES, FCB EXPERIENCE”
 8. 24martiou7

Αφήστε μια απάντηση