Καλέστε μας στο

2310 232 041

Επισκεφθείτε μας

Αδριανουπόλεως 34, Καλαμαριά

Στείλτε μας μήνυμα

info@activephysio.gr

Το φυσικοθεραπευτήριό μας παρέχει on-line υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, μέσω διαδικτυακής βιντεοκλήσης στους ασθενείς μας, που λόγω απόστασης ή οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν μπορούν να μας επισκεφτούν στο χώρο μας.

Η τηλε-φυσικοθεραπεία μέσω βιντεοκλήσης είναι ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιούμε με άριστα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Πολλοί ασθενείς, που ζουν εκτός Ελλάδας ή σε απομακρυσμένα μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αλλά μας προτιμούν για τις φυσικοθεραπευτικές μας υπηρεσίες, επιλέγουν αυτό τον τύπο θεραπείας.

Η φιλοσοφία του Active Physiotherapy Solutions είναι η Αυτο-Θεραπεία, δηλαδή το να εκπαιδεύσουμε τους ασθενείς μας να κατανοήσουν κάθε πτυχή του προβλήματός τους και να δυναμώσουν τον εαυτό τους μέσω της Θεραπευτικής Άσκησης.

Επειδή, η προσέγγισή μας όλα αυτά τα χρόνια δε βασίζεται στη χρήση μηχανημάτων, αλλά στη λήψη ιστορικού και τη θεραπευτική άσκηση, έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτεί η εξ αποστάσεως φυσικοθεραπεία, αλλά και το άριστο αποτέλεσμα, που προσδοκάτε από τη συνεργασία μας.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για τη διαδικτυακή θεραπεία είναι η αρχική τηλεφωνική επικοινωνία και η συμφωνία σε ένα ραντεβού για βιντεοκλήση. Η βιντεοκλήση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας προτιμά ο ασθενής (Messenger, Viber, What’s Up, Google Duo, Skype κλπ.).


Η μεθοδολογία μας στην 1η συνεδρία περιλαμβάνει:

 • Λεπτομερή λήψη του ιστορικού του ασθενή
 • Κλινική εξέταση
 • Αξιολόγηση των πορισμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων, που έχει στείλει ο ασθενής με μια απλή φωτογραφία
 • Καταγραφή των στόχων και των προσδοκιών του ασθενή
 • Σχεδιασμό του αρχικού προγράμματος των ασκήσεων, τις οποίες δοκιμάζουμε ζωντανά, ώστε να βεβαιωθούμε τόσο για την αποτελεσματικότητά τους, όσο και την ορθή εκτέλεση από τον ασθενή
 • Αποστολή όλων των ασκήσεων σε μορφή βίντεο, ώστε ο ασθενής να ανατρέχει κάθε φορά που έχει κάποια απορία ή αμφιβάλλει για την ορθή τους εκτέλεση.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη βάση δεδομένων, που περιλαμβάνει όλες μας τις ασκήσεις σε μορφή βίντεο, όπου περιγράφονται και επεξηγούνται όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες της άσκησης με κατανοητό τρόπο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα:

 

Στη 2η συνεδρία, που γίνεται συνήθως σε 1 εβδομάδα από την 1η:

 • γίνεται επαναξιολόγηση του ασθενή
 • συζητάμε για την πορεία των συμπτωμάτων μέσα στην εβδομάδα
 • ελέγχουμε τα αποτελέσματα των ασκήσεων μέχρι στιγμής
 • αναδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα των ασκήσεων και
 • αποστέλλουμε τις νέες ασκήσεις, όπως την πρώτη φορά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας είμαστε στη διάθεση του ασθενή για επίλυση αποριών. Όταν προκύπτει κάποια τέτοια ανάγκη, ο ασθενής αποστέλλει μήνυμα ή επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί μας και το διευθετούμε άμεσα. Στόχος μας είναι πάντα να στηρίζουμε τον ασθενή σε όλα τα επίπεδα μέχρι να γίνει ξανά δυνατός και ανεξάρτητος.

Ο μέσος όρος των διαδικτυακών συνεδριών είναι 3-4 και πραγματοποιούνται συνήθως 1 ανά εβδομάδα. Η αμοιβή μας γίνεται μέσω τραπεζικής συναλλαγής και τα παραστατικά αποστέλλονται ταχυδρομικά στον ασθενής στο τέλος της θεραπείας.