Καλέστε μας στο

2310 232 041

Επισκεφθείτε μας

Αδριανουπόλεως 34, Καλαμαριά

Στείλτε μας μήνυμα

info@activephysio.gr

Σκοπός

Ποιοτικές υπηρεσίες φυσικοθεραπείας με στόχο να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σαςΣτο φυσικοθεραπευτήριό μας ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση ασθενών με μυοσκελετικά προβλήματα και ιδιαίτερα με τα επώδυνα σύνδρομα της σπονδυλικής στήλης, του ώμου, του ισχίου και του γόνατος.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε κάθε ασθενή που μας επισκέπτεται, σε ένα πλαίσιο σεβασμού και συνεργασίας.

Σκοπός μας είναι να γίνετε ανεξάρτητοι και να επιστρέψετε σύντομα στις καθημερινές σας δραστηριότητες με όλη σας την ενέργεια.

Φιλοσοφία

Ενεργητική ΦυσικοθεραπείαΔίνουμε έμφασή στην «ενεργητική φυσικοθεραπεία». Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα αναλάβετε ενεργό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο συμμετέχετε στη θεραπεία σας, τόσο πιο πολύ γνωρίζετε το σώμα σας και αντιλαμβάνεστε που είναι το πρόβλημα.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι για να απολαύσετε θετικά και μακροχρόνια αποτελέσματα, θα χρειαστεί να κάνετε μικρές, αλλά «θεραπευτικές» αλλαγές στη ζωή σας. Οι αλλαγές αυτές δεν περιλαμβάνουν το να κάνετε εξαντλητικές ασκήσεις ή να χάσετε πολλά κιλά. Τις περισσότερες φορές, απλά και μόνο το να είστε «συνειδητοί» και «ενήμεροι» για τον τρόπο που κάθεστε και κινείστε, είναι αρκετό για να φέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Εμείς θα σας οδηγήσουμε σταδιακά και με ασφάλεια στο να εμπιστευθείτε το σώμα σας, να νοιώσετε την ωφέλεια της θεραπευτικής άσκησης και να συμμετέχετε ξανά στις αγαπημένες σας δραστηριότητες με όλη σας την ενέργεια.

Πιστεύουμε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα βασίζεται στην ομαδική δουλειά. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό σας και συζητούμε σχετικά με το πλάνο της θεραπείας. Αν θέλετε να συνεχίσετε να ασκείστε σε κάποιο γυμναστήριο, θα επικοινωνήσουμε με το γυμναστή σας και θα προτείνουμε τρόπους άσκησης που θα είναι ασφαλείς και θα ανεβάσουν το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, ακόμη περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο για την εφαρμογή της θεραπείας, τον έχετε εσείς. Εμείς προσφέρουμε την εξειδίκευση και την εμπειρία, αλλά πάντοτε με σεβασμό στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ανάγκες σας.

Μέθοδος

Απελευθέρωση αρθρώσεωνΗ μέθοδος που χρησιμοποιούμε είναι συνδυαστική. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι ο συνδυασμός των τεχνικών που γίνονται με τα χέρια του θεραπευτή και της θεραπευτικής άσκησης είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων. Χάρη στην εκπαίδευση και την πολυετή κλινική μας εμπειρία, έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόζουμε ένα μεγάλο εύρος τεχνικών και μεθόδων στην ιδιαίτερη φύση του προβλήματός σας.

Ενεργοποίηση μυών που είναι αδρανείς στο φυσικοθεραπευτήριοΗ θεραπεία συνήθως ξεκινά στα «δωμάτια θεραπείας» με την απελευθέρωση των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων, μέσω ήπιων αρθρικών κινητοποιήσεων και χειρομαλάξεων (θεραπεία με τα χέρια του θεραπευτή).

Αφού το σώμα χαλαρώσει και αποκτήσει ευκινησία, η θεραπεία συνεχίζεται στο «γυμναστήριο». Εκεί γίνεται η σημαντικότερη δουλειά που αφορά την κινητική επανεκπαίδευση, την ενεργοποίηση των μυών που είναι αδρανείς και τη λειτουργική αποκατάσταση. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο εύρος ασκήσεων για το σπίτι, που απευθύνονται στο πρόβλημά σας και γίνονται «χωρίς τη χρήση ακριβού και ιδιαίτερου εξοπλισμού». Σκοπός μας είναι να μπορείτε να τις εφαρμόζετε και στο σπίτι σας, ώστε να προοδεύετε σε καθημερινή βάση και να είστε όσο το δυνατόν, ανεξάρτητοι.

Πιστεύουμε στη συνεχή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα. Διαρκώς μετεκπαιδευόμαστε στις νέες εξελίξεις της φυσικοθεραπείας, ώστε να σας παρέχουμε τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές πρακτικές.

Επικοινωνία

Ο φυσικοθεραπευτής εξηγεί τα συμπτώματαΚατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας θα αφιερώνουμε χρόνο για να σας εξηγούμε το μηχανισμό που δημιουργεί τα συμπτώματα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η θεραπεία. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο να κατανοήσετε την αιτία του προβλήματος, γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεστε οι «γιατροί» του εαυτού σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αποτελεί πάγια τακτική μας όλα τα χρόνια που λειτουργεί το φυσικοθεραπευτήριό μας, να είμαστε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Οποιαδήποτε απορία ή ανασφάλεια προκύψει στη χρονική περίοδο της θεραπείας, αλλά και μετά, μπορείτε να μας καλείτε στο τηλέφωνο. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας, για να απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτηση.

Όραμα

Πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχει ο κάθε άνθρωπος να βελτιώσει τον εαυτό του σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Το να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε την υγεία σας και να πετύχετε τους στόχους σας, μας γεμίζει ενθουσιασμό και ενέργεια για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η αποστολή μας
*Για λόγους απλούστευσης στην ιστοσελίδα χρησιμοποιείται μόνο το αρσενικό γένος.