Καλέστε μας στο

2310 232 041

Επισκεφθείτε μας

Αδριανουπόλεως 34, Καλαμαριά

Στείλτε μας μήνυμα

info@activephysio.gr

Με τον όρο «οξεία οσφυαλγία», εννοούμε τον πόνο στη μέση, που έχει εμφανιστεί σχετικά πρόσφατα, είτε λόγω κάποιας κίνησης, είτε αιφνίδια και χωρίς προφανή αιτία. Ακόμη και όταν ο πόνος αντανακλά στο πόδι («ισχιαλγία») ισχύουν οι ίδιες αρχές θεραπείας.

Στην οξεία οσφυαλγία, ο αρχικός μας στόχος είναι η μείωση των συμπτωμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με κατάλληλες τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων και συγκεκριμένες διορθωτικές ασκήσεις που βοηθούν στην εξισορρόπηση του οργανισμού.

Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι η αποφυγή ενός δεύτερου επεισοδίου. Όλοι μας ξέρουμε ότι κάποιες από τις συνήθειές μας είναι βλαπτικές, αλλά λόγω των συνθηκών της ζωής, δεν αφιερώνουμε την απαραίτητη ενέργεια για να τις διορθώσουμε. Σε ότι αφορά το μυοσκελετικό μας σύστημα, η πολύωρη καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής άσκησης ή ο λανθασμένος τρόπος άσκησης δημιουργεί «αδύναμους κρίκους» στην κινητική μας αλυσίδα.

Σκοπός της φυσικοθεραπείας μετά από ένα πρώτο επεισόδιο είναι να ανακαλύψουμε αυτούς τους «αδύναμους κρίκους» και να σας βοηθήσουμε να τους διορθώσετε.

Η εκπαίδευση στη σωστή στάση του σώματος, η ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις και η βελτίωση της εργονομίας στην καθημερινότητα είναι κάποια προληπτικά μέτρα, που θα σας διδάξουμε συστηματικά.

Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε την άσκηση σε κάποιο γυμναστήριο, θα σας προτείνουμε τον τρόπο που σας ταιριάζει και θα επικοινωνήσουμε με το γυμναστή σας, για να του εξηγήσουμε τι χρειάζεστε περισσότερο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μην αντιμετωπίζετε ένα επεισόδιο οσφυαλγίας σαν κάτι το καταστροφικό. Τα περισσότερα επεισόδια οσφυαλγίας είναι πλήρως αναστρέψιμα. Δέστε το σαν ευκαιρία να διαπιστώσετε τις αδυναμίες του σώματός σας και να τις διορθώσετε.