Καλέστε μας στο

2310 232 041

Επισκεφθείτε μας

Αδριανουπόλεως 34, Καλαμαριά

Στείλτε μας μήνυμα

info@activephysio.gr

Οι περισσότεροι ασθενείς που μας επισκέπτονται πάσχουν από δισκοκήλες στην οσφυϊκή ή/και την αυχενική μοίρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι δισκοκήλες αποτελούν ακτινολογικά ευρήματα, που παραδόξως εμφανίζονται και σε αρκετά υγιή άτομα. Η ύπαρξή τους συνήθως δεν πρέπει να εμπνέει ανησυχία. Απλά, τα συμπτώματα είναι ένα «καμπανάκι», που πρέπει να σας ενεργοποιήσει. Τις περισσότερες φορές σημαίνουν ότι έχετε καταπονήσει τη σπονδυλική σας στήλη και ότι ήρθε η ώρα να λάβετε κάποια «θεραπευτικά» μέτρα. Οι ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση είναι συγκεκριμένες και όταν δεν πληρούνται, η κατάλληλη φυσικοθεραπεία αποτελεί την καλύτερη λύση για την αποκατάσταση της υγείας σας.

Η σύγχρονη φυσικοθεραπεία δεν ασχολείται με την «εξαφάνιση» των δισκοκηλών, αλλά με τον ανθρώπινο οργανισμό ως «ολότητα». Στοχεύει δηλαδή στη βελτίωση της κινητικότητας και της σταθερότητας της σπονδυλικής στήλης και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών ζωής (σωστή στάση σώματος, εργονομία στις κινήσεις, φυσιολογικό σωματικό βάρος κλπ), ώστε να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα.

Κάθε δισκοκήλη έχει διαφορετική κλινική εικόνα και επομένως διαφορετική φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση. Η αξιολόγηση και η εφαρμογή ενός προγράμματος που απευθύνεται στο δικό σας πρόβλημα είναι το κλειδί στην αποτελεσματική θεραπεία. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα επόμενα τμήματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μην εστιάζετε την προσοχή σας στη δισκοκήλη. Εστιάστε στο μηχανισμό που προκάλεσε τη δισκοκήλη και αλλάξτε την αιτία του προβλήματος. Το σώμα σας θα ανταποκριθεί θετικά.

 

Φυσικοθεραπεία & άσκηση για δισκοκήλη