Καλέστε μας στο

2310 232 041

Επισκεφθείτε μας

Αδριανουπόλεως 34, Καλαμαριά

Στείλτε μας μήνυμα

info@activephysio.gr

Φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Καραγιαννίδης

Ο Αλέξανδρος Καραγιαννίδης είναι φυσικοθεραπευτής με ειδίκευση στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 1994. Ειδικεύτηκε στις ΗΠΑ to 2000, με την απόκτηση του Διπλώματος της μεθόδου McKenzie (Diploma in Mechanical Diagnosis and Therapy, Minneapolis, USA) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές to 2006, αποκτώντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Άσκηση και Υγεία» με κατεύθυνση την Πρόληψη, Παρέμβαση και Αποκατάσταση (ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ). Η μεταπτυχιακή ερευνητική διατριβή του, αφορούσε την επίδραση της θεραπευτικής άσκησης σε βιοχημικούς και ανοσολογικούς δείκτες του ορού του αίματος σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.

Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα και την Αγγλία (μεταξύ άλλων McKenzie, Mulligan, Maitland, Myofascial Release and Trigger Point Therapy, Spinal Stabilization Training). Ήταν κλινικός επισκέπτης στο Τμήμα Σπονδυλικού Πόνου του St. Mary’s Hospital (Portsmouth, UK) το 1998, την Κλινική Ώμου του Royal National Orthopedic Hospital (Stanmore, UK) to 2013, το Isokinetic Medical Center (Bologna, Italy) to 2014 και το Sports Medicine Center του Mass General Hospital (Boston, USA) to 2019.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία μετά την ολοκλήρωση των βασικών του σπουδών και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 1995, στο φυσικοθεραπευτήριό του στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Στο χώρο αυτό παρέχει υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε άτομα που έχουν προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα και κυρίως σε ανθρώπους που πάσχουν από σύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα της Σπονδυλικής Στήλης, του ώμου, του ισχίου και του γόνατος.

Το 1997 διορίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μέσω ΑΣΕΠ, όπου και εργάστηκε για 15 χρόνια. Εκεί μεταξύ άλλων, αντιμετώπισε πολυάριθμους εξωτερικούς ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα, ασθενείς με «χρόνιο πόνο» από το Ιατρείο Πόνου και ασθενείς μετά από χειρουργείο στη Σπονδυλική Στήλη. Η ενασχόλησή του με ασθενείς διαφόρων κλινικών (Νευρολογική, Νευροχειρουργική, Ρευματολογική, Χειρουργική Νοσημάτων Θώρακος, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κλπ.) τον βοήθησαν να αποκτήσει μια ευρύτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Λόγω της επιστημονικής του εξειδίκευσης και επαγγελματικής εμπειρίας είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε Φυσικοθεραπευτικά και Ιατρικά Συνέδρια και άλλες επιμορφωτικές εκδηλώσεις. Επί σειρά ετών δίδαξε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας (BSc(Hons) Physiotherapy), του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Στο πρόγραμμα αυτό δίδαξε τα μαθήματα του Μυοσκελετικού Συστήματος («Musculoskeletal Theory and Assessment» και «Musculoskeletal Exercise Therapy»).

Εκτός από την ενασχόλησή του με τη Φυσικοθεραπεία, ασκείται συστηματικά στο Aikido. Το Aikido είναι μια Ιαπωνική πολεμική τέχνη, που δίνει έμφαση στον κινητικό έλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση και την αναπνοή. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης (4ο Dan) και δάσκαλος (Shidoin), με αναγνώριση από το Διοικητικό Γραφείο του Aikido, στο Τόκυο της Ιαπωνίας.