Αναστάσιος Λ.

Μάρτιος 17, 2014

Μετά από μια επέμβαση αφαίρεσης μεσοσπονδύλιου δίσκου, η αποθεραπεία μου πήγαινε αρκετά καλά για τους πρώτους 5 μήνες. Δυστυχώς, μετά από αυτό το διάστημα, μου εμφανίστηκαν επιπλοκές (μυϊκοί πόνοι, καψίματα, ακαμψία κ.α.) σε διάφορά σημεία του σώματός μου (κυρίως στα πόδια) που δεν μπορούσα να καταλάβω την αιτία τους και με ανησύχησαν.

Ένας από τους ορθοπεδικούς γιατρούς που επισκέφθηκα, με παρέπεμψε στον Αλέξη Καραγιαννίδη, διαβεβαιώνοντας μου ότι αυτός ο άνθρωπος θα με βοηθήσει πραγματικά («θα με κοουτσάρει» όπως ακριβώς το είπε).

Από την πρώτη επίσκεψη μου στο φυσικοθεραπευτήριό του, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με έναν ευσυνείδητο και επαγγελματία φυσικοθεραπευτή, ο οποίος απέπνεε σιγουριά και, επιπλέον, αφιέρωνε όσο χρόνο χρειαζότανε σε μένα προκειμένου:

α) να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες τις καθημερινής μου ρουτίνας (κινήσεις, στάσεις κλπ) και που ενδεχομένως να προκαλούσαν τα προβλήματα που είχα (αλλά και αυτά που νόμιζα πως είχα),

β) με υπομονή να μου εξηγήσει τα προβλήματα που διαπίστωνε σχετικά με τη  περίπτωση μου, και, φυσικά,

γ)  να μου υποδείξει συγκεκριμένες ασκήσεις / στάσεις / καθημερινές κινήσεις (tips) κατάλληλες για την περίπτωση μου, επιβλέποντας και διορθώνοντας με όταν τις έκανα για πρώτη φορά.

Όπως μου είπε, στην πραγματικότητα, αυτό που χρειαζόμουνα ήταν μια αλλαγή «στάσης», έτσι ώστε να αρχίσω να χρησιμοποιώ και πάλι το σώμα μου, χωρίς να φοβάμαι να κάνω κάποιες κινήσεις, τις οποίες έκανα μεν, αλλά με τέτοια «σφίξιμο» και φόβο μην τυχόν και τραυματιστώ, που τελικά μου προκαλούσαν άλλα μυϊκά προβλήματα (δυσκαμψία, μυϊκές θλάσεις κ.α.). Οι ασκήσεις που μου έδωσε για το σπίτι θα με βοηθούσανε να ξεπεράσω όλα τα παραπάνω.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Έτσι ακριβώς όπως το προέβλεψε ο Αλέξης, έτσι ακριβώς εξελίχθηκε η αποκατάστασή μου. Μετά από 5-6 επισκέψεις στο ιατρείο και επιμελή εφαρμογή του προγράμματος ασκήσεων από τη μεριά μου, μέσα σε 2 μήνες είχα βελτιώσει την ευλυγισία μου, την δύναμη μου, και είχα ξεπεράσει τις φοβίες μου, που με «έριχναν» ψυχολογικά.

Νιώθω τυχερός που γνώρισα τον Αλέξη καθώς, από τη μια απέφυγα την άσκοπη χρήση φαρμάκων, και από την άλλη, γνώρισα έναν άνθρωπο που με βοήθησε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά να αποκατασταθώ και να βελτιώσω πάνω από όλα την καθημερινή μου ζωή.

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.